Sve kategorije

Ti si ovdje: Početna>Vijesti>Industry News

A vodeći svjetski proizvođač mokrih odijela je...

Pregledi:41 Autor: Vrijeme objavljivanja: 2022-01-29 Porijeklo:

Zaboravite poznate brendove za surfovanje i legendarne logotipe za surfovanje. Istina je da je lider na tržištu mokrih odijela Sheico Group. Ali zašto?

Grupu Sheico osnovao je Pi-Goong Shiue 20. jula 1965. godine na Tajvanu. Za manje od četiri decenije, kompanija je preuzela složeni svijet neoprenske opreme. Korak po korak, a istovremeno ulažući u istraživanje i razvoj, firma je izrasla u multinacionalni pipak.


Počeli su proizvoditi kabanice i gumene čizme, ali s vremenom se njihova stručnost proširila na neoprenske čizme i rukavice, te mokra odijela. Danas Sheico Group vlada svijetom.


Iako možda nisu najpriznatija oznaka za mokro odijelo na svijetu, oni su svjetski OEM lider u drugim skinovima za surfere. Da, Sheico ugovorno proizvodi za Quiksilver, O'Neill, Billabong, Rip Curl, itd. Iznenađen? Pa, to je život.


Tajvanski konglomerat zna da će tehnologija, stručnost u neoprenu i ovladavanje lancem nabavke vjerovatno proširiti svjetsku dominaciju. A brojke nikada ne lažu. Sheico grupa kontroliše 65% globalnog tržišta za mokra odijela. Drugim riječima, kompanija godišnje proda 4.5 miliona mokrih odijela i 3.5 miliona zaštitnih odijela. Impresivne brojke, zaista.


U nedavnom članku na blogu, Andrew Park i Alex Wang, osnivači ručno izrađenog, prilagođenog brenda za mokro odijelo Carapace, raspravljali su o potrošačkoj iluziji slobode i izbora prilikom odabira nove gumene kože.


"Budući da zaista nema razlike, 'tehnološke' kompanije nemaju drugog izbora osim da koriste cvjetne formulacije - poput FreakyPsychoButterHeatStroke - da bi se razlikovale. I umjesto da se budžet dodijeli istinskim inovacijama, budžet se troši samo na to, 'marketing'." "


Dakle, obično nam se ne govori da Quiksilver, O'Neill, Billabong, Rip Curl i prijatelji ne proizvode, proizvode ili razvijaju mokra odijela. Imaju riječ u dizajnu, modelima i nekoliko materijala, ali njihov primarni cilj je efikasno plasirati mokra odijela.


Hoće li ikada postojati brend za mokro odijelo pod imenom Sheico? Vjerovatno ne. Ali ako ste isprobali sve klasične brendove odijela i niste zadovoljni rezultatima, možda je vrijeme da date priliku alternativama prilagođenim potrebama.

ostavi poruku
Online Chat

Pozdrav, molim vas ostavite svoje ime i e-mail ovdje prije chata na mreži kako ne bismo propustili vašu poruku i bez problema vas kontaktirali.