Sve kategorije

Ti si ovdje: Početna>Vijesti>Industry News

Vrste zaptivki za šavove odijela

Pregledi:31 Autor: Vrijeme objavljivanja: 2022-01-29 Porijeklo:

Flatlock šivanje odijela
● Preporučuje se za upotrebu u vodi koja je iznad 62°.
● Leži ravno uz vaše tijelo, ne izazivajući nelagodu.
● Može pustiti malo vode.

Zapečaćeni šavovi odijela
(Ljepljeno i slijepo prošiveno)

● Preporučuje se za upotrebu u vodi koja ima 55° i više.
● Ovi paneli su zalijepljeni, a zatim slijepo prošiveni. Slijepi šavovi ne prolaze do kraja kroz neopren. Umjesto toga, šav izlazi na istu stranu na kojoj je ušao, što ga čini vodonepropusnim.
● Ovaj stil šava propušta vrlo malo vode.


Zapečaćeni i zalijepljeni šavovi odijela
(Ljepljeno, slijepo prošiveno i 100% zalijepljeno trakom)

● Preporučuje se za upotrebu u vodi koja ima 55° i niži.
● Ovaj šav je zalijepljen, a zatim slijepo prošiven, ali sadrži i unutrašnje šavove. Unutrašnja traka će povećati izdržljivost, ojačati šav i spriječiti curenje vode.


Zatvarači za mokro odijelo - Zip sprijeda/na grudima i stražnji patentni zatvarač
Ima više toga da uđete u svoje odijelo nego što mislite. Postoje tri vrste ulaznih konstrukcija odijela: patentni zatvarači na leđima, rajsferšlusi na grudima i bez patentnog zatvarača.

Odijela sa patentnim zatvaračem
Ovo je klasično rješenje s patentnim zatvaračem koji ide niz dužinu kralježnice s pričvršćenom dugačkom vrpcom tako da se možete zakopčati i otkopčati. Prednost stražnjeg patent zatvarača je u tome što je, u odnosu na druge stilove, obično najlakši za ulazak i izlazak. Ovo je velika stvar kada pokušavate da uđete u nešto što vam zateže kožu. Nedostatak je što voda može prodrijeti kroz šavove na stražnjem patentnom zatvaraču, što u hladnoj vodi može postati glavno sredstvo odvraćanja (mislite na kockice leda niz vaša leđa). Mnoge kompanije su osmislile sopstvene tehnologije zaštite od ispiranja kako bi se to sprečilo (npr. Quiksilver Hydroshield). Također, kada se sagnete naprijed, odijelo će se zategnuti pozadi i fali rajsferšlusa, što može ograničiti kretanje.

Odijela sa patentnim zatvaračem na grudima
Odijelo sa patent zatvaračem na grudima ulazi se kroz izrez na rajsferšlusu oko vrata i spuštate se u odijelo kroz izrez prije nego što prevučete vratni rez preko glave i zatvorite ga na grudima. Zatvarači na grudima su zamršeniji od ove dvije vrste i za ulazak i izlazak. Zip na grudima je bolji u sprečavanju prodiranja vode u odijelo kroz šavove i dekolte. Patentni zatvarač na grudima može biti udobnije prianjanje uz pripijeni vrat koji je manje vjerovatno da će uzrokovati osip, a leđa bez patentnog zatvarača pružaju veći nivo fleksibilnosti.

Wetsuits bez patentnog zatvarača
Nalaze se na lakšim (mislim 3/2 i tanjim) odijelima i topovima od neoprena, ova odijela daju prednost mobilnosti u odnosu na toplinu eliminišući nedostatak savitljivosti oko područja sa patentnim zatvaračem i šavova. Ovo može biti dobro rješenje ako imate problema s mobilnošću tijekom veslanja ili surfanja. Ulazna tačka za mokra odijela bez patentnog zatvarača može se naći oko grudi ili vrata i obično je osigurana malim patent zatvaračem, elastičnom ili čičak trakom.

ostavi poruku
Online Chat

Pozdrav, molim vas ostavite svoje ime i e-mail ovdje prije chata na mreži kako ne bismo propustili vašu poruku i bez problema vas kontaktirali.