Sve kategorije

Ti si ovdje: Početna>Vijesti>Industry News

Materijali za mokro odijelo

Pregledi:28 Autor: Vrijeme objavljivanja: 2022-01-29 Porijeklo:

官网新闻

Prethodni materijali za mokro odijelo
Prva odijela ikad razvijena su isprobala sve vrste materijala kao što su PVC i plastična pjena da djeluju kao izolatori. Nijedna nije funkcionirala i obje su bile neugodne za nošenje. Nakon godina pokušaja i grešaka, Jack O'Neill je naišao na materijal pod nazivom Neopren, koji je bio savršen jer je bio plutajući, fleksibilan i što je najvažnije.... odličan izolator.

Moderni materijali za mokro odijelo
Dok se neopren još uvijek koristi kao glavna baza u većini modernih mokrih odijela, postoje mnogi drugi popularni materijali koji se koriste u dizajnu i proizvodnji današnjih odijela kako bi ih učinili trajnijim. Najpopularniji materijali za moderna mokra odijela navedeni su u nastavku kako bi se istaknule glavne prednosti i razlike između materijala.

Šta je neopren?
Neopren je materijal od sintetičke gume koji je još uvijek izuzetno popularan izbor među proizvođačima neoprenskog odijela zbog toga koliko je materijal plutajući, fleksibilan i rastezljiv. Neopren dolazi u različitim debljinama u rasponu od 2 do 6 mm, što je neopren deblji to je odijelo toplije. Većina neoprena je laminirana pjena, međutim postoje i kožni i flex oblici, međutim oni su podložniji rezanju i habanju.

Šta je Yamamoto neopren? 

图片 1Proizveden u Japanu, Yamamoto Neoprene se smatra najkvalitetnijim dostupnim neoprenom. Razlikuje se od običnog neoprena jer je ćelijska struktura mnogo gušća, nudi odličnu toplotnu izolaciju, a pritom ostaje jaka, lagana i fleksibilna. U stvari... Yamamoto neopren se može rastegnuti između 450% i 600%, što je deset puta više nego što se ljudska koža može rastegnuti.

Šta je termoplastika?
Nazivan i kao Thermoskin, termoplast je snažan materijal za vlažno odijelo koji reflektira toplinu. Odijela izrađena od termoplasta posebno su popularna u hladnijim klimama jer kada se nose ispod glavnog odijela, pružaju dodatnu zaštitu i toplinu.

Šta je Jersey?

图片 2Džersi je veoma mekan materijal koji je dobar za osetljivu kožu, zbog čega se najčešće koristi za oblaganje unutrašnjosti mokrih odela. Džersi se ponekad koristi na spoljnoj strani neodrešenih odela, obično odela sa kamuflažnim uzorcima. Unutrašnje podstave od dresa se takođe mogu poboljšati drugim materijalima uključujući titanijum.

Kako se najlon koristi u proizvodnji odijela?
Najlon se obično nalazi u podstavama najpopularnijih mokrih odijela. Izuzetno izdržljiv materijal, pomaže u zaštiti slabijih materijala odijela od oštećenja i drži zajedno dijelove odijela. Glavni nedostatak korištenja najlona je smanjena fleksibilnost što čini neoprezno odijelo restriktivnijim.

Kako se Spandex koristi u proizvodnji odijela?

图片 3Spandex je još jedan fleksibilan materijal koji se koristi u proizvodnji mokrih odijela i često se koristi kao zamjena za najlon. Spandex je posebno popularan u šavovima odijela. Odijela napravljena u potpunosti od spandeksa postoje, ali se mogu koristiti samo u toplijim klimama jer ne zadržava toplinu ni blizu kao neopren.

Kako se titanijum koristi u proizvodnji odela?
Titanijum često koriste vrhunski proizvođači neoprenskog odijela kako bi ojačali podstavu neoprena i pomogli u zadržavanju topline. Ovo čini kombinezon mnogo jačim i robusnijim proizvodom koji će trajati duže od ostalih odijela. Odijela od titanijuma su obično mnogo tanja, jača i lakša od odela od čistog neoprena.

ostavi poruku
Online Chat

Pozdrav, molim vas ostavite svoje ime i e-mail ovdje prije chata na mreži kako ne bismo propustili vašu poruku i bez problema vas kontaktirali.