Sve kategorije

Ti si ovdje: Početna>Vijesti

Osnove ronjenja: Vještine uz tehnike

Pregledi:14 Autor: Vrijeme objavljivanja: 2022-04-22 Porijeklo:

Osnove ronjenja: Vještine uz tehnike 信 图片 _20220422150855

 Ronjenje s bocom zahtijeva znanje povezano s osnovnim vještinama uz tehnike prije nego što se odlučite za prvi napor (ili osnovno skijanje nakon dužeg vremena). Ovaj zapis opisuje vještine koje učenici ronjenja poznaju tokom časova ronjenja i započinjanja certifikacije u vodi. Pogledajte ga da biste dobili pregled ili se pripremili za trening u vodi. Profesionalna pripadnost trenera ronjenja, iliPADI, je neka vrsta sjajnog izvora koji uključuje tečajeve ronjenja zajedno sa certifikacijom.

 

Sigurne prakse prije ronjenja Provjerite

 zb2

Sigurnosna provjera prije ronjenja zasigurno je bitna tehnika ronjenja koju bi možda trebalo završiti prije gotovo svakog ronjenja. Ronioci ostvaruju pogled prije ronjenja nakon što su trenutno obukli svoje kompletno sastavljene predmete za ronjenje, a prije toga vode vašu vodu. Obično se sigurnosni pregled prije ronjenja proteže kroz sve uređaje za održavanje života ronioca kako bi se osiguralo da sve može raditi i na cijelom mjestu, baš kao što će pilot proći kroz neku vrstu provjere prije leta prije polaska. na tipično vazduh.


 PADI-jevo porijeklo od 5 tačaka

  E44YbedsVm_small

Slično kao i provjera sigurnih praksi prije ronjenja, spuštanje u 5 tačaka je sigurnosna procedura prije ronjenja. To potvrđuje da su svi članovi običnog ronilačkog tima spremni za sigurno spuštanje. Spuštanje u 5 tačaka se izvodi kada su tehnički ronioci obično u vodi i može se obaviti jednostavnim ručnim signalima u svim slučajevima abrazivnih uslova. Tehnika pomaže roniocima da budu u stanju da održe razumevanje prijatelja, prate svoje skijaške parametre i posmatraju nakon pozicioniranja tokom spuštanja.

Efikasno kontrolisani spusti

Obično je spuštanje često kritičan dio gotovo svakog ronjenja. Ronioci koji takođe nauče da upravljaju svojim spustovima lagano plutaju naniže bez sletanja na tipično greben ili uzburkavaju dno okeana. Učinkovito manipulirani spuštanja čine ronjenje opuštenijim i manje teškim, ali ipak mogu biti značajni za sigurne prakse ronjenja. Ronilac koji takođe pada u tipičnom smeru niže na način koji je van kontrole mogao bi trenutno imati problema sa zaustavljanjem tokom celog događaja što uključuje poteškoće sa izjednačavanjem uha, može preći svoju maksimalnu interesantnu dubinu ili bi se mogao nepotrebno ubaciti.

Masks Clearing

Prije ili kasnije u svakom roniočevom poslu voda će ući u njegove maske za ronjenje tokom skijanja. Čišćenje maske za ronjenje je jednostavno nakon što naučite put. Tokom običnog treninga na otvorenoj vodi, ronioci otkrivaju kako da uoče potpuno napunjenu masku za ronjenje iako ne moraju biti u mogućnosti izroniti. Učenici ronjenja prvo vježbaju ovu tehniku ​​u području bazena ili zatvorenoj normalnoj vodi, a kasnije u početnoj vodi tokom svojih odjavnih ronjenja. Nakon vježbe, ronilac može otkriti kako da vidi svoju masku tijekom nekoliko sekundi bez prilagođavanja situacije plivanja.

Ručni impulsi

 0JahaNp1Sl

Ovladavanje očitom komunikacijom pod vodom sa ronilačkim prijateljem je očigledno umjetnost i zanat koji zahtijeva vježbu. Ronioci primjenjuju univerzalne ručne impulse kako bi komunicirali svaku sitnicu od uspona s problemom uha. Odabirom nekoliko primjera da biste mogli ispitati signale podvodnog poniranja s prijateljem za ronjenje, komunikacija će se olakšati tijekom skijanja.

Regulator Recovery

 

Može biti neuobičajeno da se neka vrsta ronioca riješi svog regulatora marinca, ali svaki put kada je u pitanju, regulator biva izbačen ili možda ispušten. Unutar nemogućeg događaja ronilac se nađe lišen svog regulatora marine, on ima nekoliko opcija: prebaciti se da bi mogao koristiti svoju rezervnu kopiju ili možda povratiti regulator šupe. Povratak neke vrste izgubljenog regulatora može biti jednostavna metoda koja zahtijeva samo nekoliko događaja, manje od daha vremena kada se izvrši efikasno, i da, funkcionira u gotovo svakoj situaciji.

4 Hitna uspona

 PADI podučava nekoliko alternativa za hitne uspone u otvorenom normalnom vodenom toku: "normalan" uspon, promjenjivi nagib izvora zraka, izmanipulirani katastrofalni plivački uspon, pored plutajućeg neočekivanog hitnog uspona. Otkrijte nekoliko izbora za hitne uspone, kao i ako biste trebali koristiti svaki od njih. Hitni usponi su krajnje neobični u ronjenju na dah i mogu se gotovo stalno izbjeći jednostavnim pažljivim praćenjem mjerača anksioznosti.

Ograničavač slobodnog protoka disanja

Regulatori za ronjenje s maskom i disalicom se gotovo nikada ne pokvare. Međutim, kada to učine, oni će se razbiti na novi način koji im svima omogućava slobodno kretanje, ili će novom roniocu omogućiti novi redovni protok zraka. Disanje koje dolazi od graničnika slobodnog protoka zahteva malo vežbe, a svi ronioci se moraju udobnije udahnuti sa regulatorom slobodnog protoka pre nego što završe određeni kvalifikacijski kurs u otvorenoj vodi. Za učenje ovog talenta nije potrebno dovoljno vremena, ali je od vitalnog značaja za upravljanje vanrednim situacijama.

Tipično inflator niskog pritiska

Kompenzatori uzgona su ugledni, ali ako se može dozvoliti da se prljavština ili so gomilaju u uređaju za napuhavanje ili ako je inflator obično isključen, kompenzator uzgona bi mogao početi da se samonaduvava. Iako je praktički teško zaglaviti brod za napuhavanje, lako je odspojiti tipično niskotlačno baštensko crijevo za napuhavanje dok uranjate. Ovo smanjuje protok vremenskih prilika do tipičnog kompenzatora uzgona. Obično ronilac u tom slučaju može oralno naduvati kompenzator plovnosti da bi mogao kontrolirati svoju plovnost sve dok ne bude u stanju da osvoji.

Frog Kicking

Leperenje nogom radi vrlo dobro za većinu početnih ronjenja u vodi, ali ronioci mogu povećati svoju efikasnost jednostavnim učenjem udaranja žabom. Udaranje žabe je superiorno u mogućnosti da se može lepršati na razne načine: To izbjegava miješanje donjeg sedimenta, nudi roniocima bolje rukovanje i pokreće normalnu vodu direktno iza tipično ronioca za optimalno kretanje uz najmanji napor. Zaustavljanje žaba zahtijeva vježbu kako bi se naučilo, nekoliko svih ronilaca se nikada ne vraćaju na određeni udar lepršanja čim nauče određeni udarac žabe.


ostavi poruku
Online Chat

Pozdrav, molim vas ostavite svoje ime i e-mail ovdje prije chata na mreži kako ne bismo propustili vašu poruku i bez problema vas kontaktirali.