Sve kategorije

Ti si ovdje: Početna>Vijesti

Koju vrstu šavova ću morati odabrati za mokro odijelo?

Pregledi:18 Autor: Vrijeme objavljivanja: 2022-12-08 Porijeklo:

Postoji više od šavova nego da držite svoje neoprezno odijelo zajedno, jednostavno zato što su šavovi najvjerovatnije oblasti unutar pristajanja za: Pustite vodu u potpore jer šivanje uključuje pravljenje malih rupa u neoprenu, što može uzrokovati curenje, prema korištenoj metodi. Ograničite kretanje - budući da su šavovi drugi najmanje fleksibilni element neoprenskog odijela (posle patent zatvarača), manje šavova može značiti dodatnu fleksibilnost, ali više šavova (što znači više odvojeno krojenih panela od neoprena) će općenito ponuditi odlično bolje prianjanje odijela. Dakle, u slučaju da vam je potrebna maksimalna savitljivost ili vam je možda negdje hladno, poželjet ćete ovdje obratiti pažnju.

FLATLOCK

Ovaj proces uključuje postavljanje glavne prednosti jedne ploče iznad druge i šivanje zbog oba. Stvara vaš izdržljiv šav uz malo kontrakcije, ali i puno od rupa kroz neopren koji zauzvrat može procuriti. To znači da su ravni šavovi uglavnom rezervirani za nabavku ljetnih mokrih odijela.

 Bez naziva - 4

BLINDSTITCH

Otkrit ćete slijepi šav koji se nalazi na krajnjim i zimskim odijelima s visokim osloncem, uglavnom zato što osigurava minimalno curenje, bolju slobodu i najbolju otpornost od svih opcija. Često se navodi kao Zalijepljene nijanse - prošivene, ili GBS, pošto su rubovi energije zalijepljeni zajedno, krajnji nosači do kraja, prije šivanja. Zatim, šav samo pomiče dio puta kroz neopren, ne probijajući u potpunosti energiju, što rezultira čvrstim, vodonepropusnim šavom.

Bez naziva - 3

 

TAPED

Ovo je zaista svugdje gdje je rastezljiva traka korištena unutar spojeva kako bi oni postali vodonepropusniji i izdržljiviji. Djeluje kao dodatna barijera protiv ulaska normalne vode u vaše odijelo. Pravilno lepljenje znači da je samo primenjeno na područja sa značajnim naprezanjem, dok potpuno lepljenje znači da je svaki šav koji obezbeđuje ojačan.

Bez naziva - 1

 

PEČATENO

Tečni silikon se sipa na spojeve kako bi bili potpuno vodootporni, kod nekih odijela ovo se zaista radi i sa unutrašnje i vanjske strane vrata spojeva. Naći ćete ga i kao 'zapečaćen tečnošću', 'tečno zatvoren' ili 'zavaren'.

Bez naziva - 2

 

 

 


Prethodna: nijedan

Sledeće: Kako odabrati mokro odijelo?

ostavi poruku
Online Chat

Pozdrav, molim vas ostavite svoje ime i e-mail ovdje prije chata na mreži kako ne bismo propustili vašu poruku i bez problema vas kontaktirali.